Rultiga babyfötter och nattamningstankar ♡

Hur underbart är det inte med små rultiga babyfötter?! ♡ De söta skorna kommer från Mini Mocks och finns på Babyshop ♡

 

 

Hej hjärtisar!

Hur mår ni? Jag känner lite att musten gått ur mig just nu. Jag är såå trött. Benjamin har två små tänder på väg ut och dessa två verkar vara riktigt jäkliga för honom. Stackars älskling ♡ Det blir många uppvak om nätterna, han ligger och skruvar sig länge och kommer inte till ro. Blir ledsen emellanåt också och gnider sig i munnen. Om dagarna är han pigg och glad men han vill vara i famnen större delen av tiden och är även lite extra grinig imellanåt. Lite tufft för oss båda just nu.

För tillfället är jag glad att jag fortfarande ammar om nätterna för det räddar mig några gånger per natt då jag kan somna om honom med amningen. Det går betydligt fortare än att natta om honom på annat sätt. Dock känner vi att det snart får vara nog med att äta på natten. Jag tror egentligen inte att han hade behövt äta för att han är hungrig, han får numera en portion gröt precis innan han ska somna så mätt är jag ganska övertygad om att han är. Men amningen är hans tröst och trygghet på natten när han vaknar och är ledsen och detta är ju självklart en vana för honom. Jag tror dock att det snart är dags för oss att ta striden, från vad jag hört så brukar det ta 2-3 nätter att vänja av de små liven med att äta på natten oavsett om dem ammas eller äter flaska. Och det är en strid vi måste ta. Det kommer säkert bli tufft men jag tror att han är redo för det nu, det känns så. Även jag börjar känna mig redo. Vi får se när vi börjar försöka med detta men inom några veckor tänker jag iallafall. Nu måste bara detta ömma tandkött gå över först innan vi börjar med några förändringar.

Har ni några erfarenheter av det här med att vänja av med amningen på natten? Har det varit tufft? Eller lättare än ni trott kanske? Dela gärna med er – jag blir jätte glad för alla tips jag kan få.

Nu ska denna trötta mamma krypa ner bredvid mina älsklingar.

KRAMAR

10 GILLA

8 Comments

 1. Tips är att behålla nattningsamningen (om du ammar honom till söms) och morgonamningen. Mina små vaknade alltid runt 5-6 och den amningen var den sista jag behöll för då fick jag sova lite längre då de somnade om lättare. Gjorde samma med båda mina barn. Övriga mål på natten togs bort nästan smärtfritt tack vare nappen. De nöjde sig med den och klapp i rumpan när de vaknade. Som du skriver finns inget matbehov på nätterna när de börjar äta riktig mat på dagen, dock finns sugbehovet kvar en stund till. Jag var envis och tvingade på mina nappen när de var mindre, det lönade sig att kämpa för det för det gjorde det mycket enklare att ta bort amningen. Speciellt då nattamningen. Vänner som ej haft nappbarn har haft det kämpigare och då har pappan fått ta över nätterna. Men som du skriver tar det ett par dar-en vecka. Lycka till!

  1. Tack snälla du! Tyvärr tar inte Benjamin napp trots att jag försökt ivrigt läääänge. Men han är helt enkelt inte intresserad av den. Och det gör ju det lite svårare men kah ska verkligen försöka ändå 🙂 Tack för tips! Kramar

 2. Vi är i precis samma läge.
  Vår lilla fyller snart 10-mån, och vi känner oss redo att försöka sluta med nattamningen. Det har varit så himla smidigt alltid, eftersom han alltid har somnat om direkt. Men nu känns det som att det är dags. Pappan har semester nu i juli, så vi tänkte försöka då. Mini tar inte napp, så det ska bli spännande och se hur det går.
  Du får gärna dela med dig av hur det går för er.
  Så mysigt att få läsa din blogg och ta del av er vardag! Tack!

  1. Åh ja det känns verkligen som en tuff utmaning vi har framför oss. Benjamin tar i te heller napp vilket säkert försvårar det hela litegrann. Men ja, vi får se 🙂 Jag lovar att uppdatera efterhand 🙂 Tack kära du och tack för du kikar in här. Jag blir så glad! Kramar <3

 3. Jag nattammade min son (som för övrigt nästan är precis lika gammal som din :)) till han var runt 7 månader. Men det gick av sig självt, han ville helt enkelt inte ha bröstet längre. Han blev mkt glad i vanlig mat snabbt när vi introducerade det så nedtrappningen till att delamma och till sist ta bort nattamningen gick väldigt smidigt (vilket såklart var jätteskönt, jag trodde också nattamningen skulle bli svår att sluta med)
  Som du säger behövs ju ingen mat på natten eftersom de får i sig det de ska på dagen i denna ålder. Fick tips av en väninna att ge vatten i flaska på natten vid avvänjning av amning/välling. Vissa nöjer sig med det då de får suga ett litet tag ,o sen sover de förbi det också tillslut.
  Lycka till, o jag hade tagit hjälp av mannen på nätterna för att natta om 🙂

  1. Åh så skönt att det gick så smidigt! Jag hoppades att det skulle bli D. Naturlig övergång för vår del också med att han av sig själv inte ville äta mer på nätterna. Men icke! Hihi! Övergången på dagtid har gått hur bra som helst men på natten vill han gärna sutta. Hade säkert varit annorlunda om han tog napp. Ska testa det med vattenflaskan, har också hört från många håll att det ska vara bra 🙂 Håller tummarna att det funkar. Kramar

 4. Grattis i förskott till 11-månadersdagen 😉 Tänk att de blir 1 år om bara en månad. Helt sjukt.

  Med Alicia gick det betydligt lättare att sluta nattamma än vad vi trodde. Hon är väldigt matglad och äter nästan allt. Så hon får definitivt i sig det hon behöver dagtid. En kväll kom jag i säng lite väl sent (Eurovision final). Precis när vi hade lagt oss vaknade Alicia och jag orkade verkligen inte gå upp. Thomas hämtade över henne till vår säng (Hon sover i eget rum) medan jag samlade kraft. Men det tog bara 5 minuter så hade hon somnat om. Hon skrek lite men genom att buffa rumpan somnade hon om. Sedan sov hon resten av natten. Det var inte planerat men då kände vi att ”nu kör vi, vi har redan klarat av en natt”. Det tar i regel bara någon natt. Efter 3 nätter somnade hon om och sov även sin första hela natt. Vi känner oss fortfarande lite förvånade men så skönt det är! Hon ammar fortfarande lite efter frukostgröten, som mellanmål. Men det målet är det ju jag som har kontroll över. Lättare att sluta med det än på natten 🙂 Lycka till när det är dags!

  1. Tack kära du och detsamma <3 Åh vad skönt att det gått så bra. Hoppas det ska hål Ola bra här. Ikväll somnade han för natten för första gången utan att bli ammad först och han sover fortfarande utan att ha vaknat nu 2,5 timme senare. Blir ju såklart lite amning under natten men detta kändes som ett steg i rött riktning, att han somnade utan att ha blivit ammad först. Och så bra du sa det med att amma efter frukostgröten, det ska jag nig göra under avvänjningsperioden för den amningen kommer ju som du säger att bli betydligt lättare att sluta med än nattamningen så kan man lättare styra det själv när man känner sig redo att sluta amma helt. Tack fina du för kommentaren. Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =